FacebookYoutube
НУ Васил Левски
Начално училище в град Габрово

Зелена олимпиада

 

И тази година Академика БГ кани учениците от 1. до 12. клас да се включат в Зелената олимпиада. Нейната цел е да възпита у децата любов към природата и да съдейства за изграждане на екологична култура.

В специално създадена онлайн платформа учениците отговарят на въпроси, свързани с опазването на природата.

Всеки участник може да се регистрира в сайта zelenaolimpiada.bg, като посочи трите си имена, телефон, клас, училище и град. Тестовете са за начален, среден и горен курс. Във всяка група девет от въпросите са затворени – трябва да се посочи един от дадените отговори. Десетият въпрос е отворен. Чрез него се проверява умението на участниците да развиват свои тези на екологична тематика.

В национален мащаб ще бъдат излъчени трима победители, за които, както всяка година, има чудесни награди: за горен курс - таблет, за среден – смартфон и за начален – MP3-плеър.

Ще се радваме, ако учениците от вашето училище се включат и вярваме в отличното им представяне. Можете да се присъедините и към нашата фейсбук страница - https://www.facebook.com/ZelenaOlimpiada/

Всички въпроси към нас можете да зададете на тел. 089591 31 81 или на мейл zelenaolimpiada@akademika.bg.

Зелената олимпиада е най-мащабното образователно събитие с екологичен характер. То е без аналог в страната по иновативност и по обхват на провеждане. От 2012 г. всяка година в организираната от Академика БГ проява се включват по 5000 деца от 1. до 12. клас от цялата страна, а през 2016 г. бяха 7000. Вече се включват и българските училища зад граница.

Последните четири издания на инициативата са под патронажа на МОСВиПУДООС.

През 2017 г. Зелената олимпиада се провежда във връзка с образователно-информационна кампания на Оперативна програма „Околна среда“.

или на сайта

http://zelenaolimpiada.bg/