FacebookYoutube
НУ "Васил Левски" - Габрово
Иновативно начално училище в град Габрово
Основно меню

Инициативата "Разказвачът на приказки" идва в НУ "Васил Левски" на 21.11.2022

На 21.11.2022г. по случай „Седмицата на четенето“, в НУ „Васил Левски“ ще посрещнем български автори на детски книги, които ще разкажат на нашите ученици за своето творчество, ще ги вдъхновят да посетят света на книгите и ще им покажат магията на четенето.

Тези срещи са част от инициативата за насърчаване на детското четене „Разказвачът на приказки“ и по време на срещите, със съгласие на родителите, учениците могат да закупят книга с намаление и автограф от автора! Книгите на гостуващите автори НЕ се продават в книжарниците , а само в организираните живи срещи с децата и са подбрани съобразно възрастта и нивото на обучение на децата.

Ето и кои автори очакваме да посетят НУ „Васил Левски“ на 21.11.2022г. (понеделник)

1 клас

Лени Рафаилова - 1 клас с книгата "Джобче със снежинки",цена16.00 лв.

"Джобче със снежинки" е приказна история за детската вяра в доброто, което съществува в нас и около нас, но по някаква много глупава причина ние отказваме да повярваме в него. Книгата е посветена на всички деца, защото те най-добре знаят как да случват чудеса!

2 клас

Тея Янева- 2 клас с книгата "Кой по Коледа тъгува", цена 25.00 лв.

Една прекрасна история за силата приятелството чието действие се развива по Коледа.
https://m.youtube.com/watch?v=lFGzfsFcTWk

3 клас

проф.Христо Сантулов - 3 клас с книгата "Белобрадия разказвач", цена 20.00 лв.

Сборник с приказки в стила на старите класически български детски приказки и ценности. Илюстратор е Надежда Славова създател на международния фестивал за анимационно кино "Златния кукер".

4 клас

Божидара и Йоанна Ангелови - 4 клас с книгата
"Здравей,
Книгария", цена 28.00 лв.

Какво се случва в страната на книгите - Книгария? В Деня на националния им празник те получават подарък - телевизор. Телевизионните водещи на предаването "Здравей, Книгария" искат да убедят книгите, че вече не са нужни на хората, защото те си имат компютри, смартфони и интернет. Тук е и завръзката в цялата история, която увлича детското въображение във вълшебния свят на книжните издания... Приятно и полезно четиво за малчуганите в технологичния век, в който живеем!

* Срещите ще се проведат последователно във всички паралелки от отделните класове.
**Събитието е безплатно за всяко училище в страната и НЕ изисква заплащане на хонорар към автора и организаторите.