FacebookYoutube
НУ "Васил Левски"
Иновативно начално училище в град Габрово
Основно меню

Математическо състезание - Хитър Петър

 

Математическото състезание „Хитър Петър“ ще се проведе на 10.10.2020 година (втората събота на месец октомври) в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ от 11 часа.

Регламент: Състезанието е за ученици от 2. до 8. клас с продължителност 90 минути. Състезателните теми са за 2. клас, 3. клас, 4. клас,Всяка тема включва 10 тестови задачи с избираем отговор и 5 задачи на Хитър Петър със свободен отговор. Темите за съответния клас включват в основни линии училищния материал по математика от предишния клас, както и задачи, излизащи извън рамките на стандартния училищен материал по математика. От предложените 5 отговора на тестовите задачи точно един е верен. За верен отговор назадачи от 1 до 5 се дават по 2точки, назадачи от 6 до 10 се дават по 4точки и на задачи от 11 до 15се дават съответно 6, 7, 8, 9 и 10точки. За непосочен отговор не се дават точки, а за грешен отговор се отнема 1 точка. Към получените точкисе добавят още 15 бонус точки (за да нямав класирането ученици с отрицателен брой точки). Не се разрешава използване на калкулатори.

Пълна информация и резултатите от състезанието (национално класиране) се публикуват на интернет-страницата на състезанието http://www.smb-gabrovo.com/

 

Заявки за участие и заплащане:

Заявки за участие се приематдо 6октомври 2020г.

Такса правоучастие: 8 лева.

ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ:

Всеки участник в състезанието трябва да бъде с маска, предпазен шлем, шал,кърпа или друго защитно средство, покриващо носа и устата(през цялото време на провеждане на състезанието)