FacebookYoutube
НУ "Васил Левски" - Габрово
Иновативно начално училище в град Габрово
Основно меню

НУ „Васил Левски“ се включва в кампанията „Дай PET: Училищна надпревара“

НУ „Васил Левски“  се включва в кампанията „Дай PET: Училищна надпревара“, организирана от "Еко Партнърс", чиято цел е да мотивира ученици, учители, ръководство и целия персонал на училищата в общината да обърнат специално внимание на пластмасовите бутилки от напитки до 3л., като ги събират разделно вкъщи и ги предават в специално осигурените контейнери в училище.

Замърсяването на околната среда се превърна в глобален проблем, на който много хора и организации търсят решение.  Именно днес имаме нужда от кампании и инициативи, които образоват и информират хората да бъдат отговорни към природата. Пластмасовите бутилки от напитки са един от най-масово разпространените отпадъци, замърсяващи околната среда! А материалите, от които са направени, са ценна суровина, която, когато се рециклира, може да се превърне в безброй и най-различни полезни предмети за ежедневието!

Ние вярваме, че е наш дълг и отговорност да се грижим за заобикалящата ни среда и заедно можем да направим нашия град, а защо не и нашата страна, по-чисти и да гарантираме оптимално използване на природните ресурси.

НУ „Васил Левски“ с удоволствие се включва в кампанията на Еко Партнърс и в училищната надпревара за събиране и рециклиране на бутилки от напитки до 3л!

„Дай PET: Училищна надпревара“ стартира на 15 ноември и ще продължи до 15 декември, като през този период учениците, техните семейства и екипа на училището се насърчават да събират разделно пластмасовите бутилки от напитки до 3л. и да ги предават в училище, където има специални контейнери, осигурени от организатора на инициативата.

За училищата събрали най-голямо количество пластмасови бутилки ще има и награди, но най-голямата награда е, че всички печелим по-чиста околна среда и по-устойчив начин на живот!

Пожелаваме успех на кампанията и вярваме, че повишаването на информираността ще доведе до добри резултати и устойчиво развитие.

Повече информация можете да намерите на: https://ecopartners.bg/